CUCKOO PINDAH RUMAH

Sekiranya anda berpindah rumah atas sebarang sebab atau ingin alihkan mesen ke rumah lain, anda hanya perlu contact agen anda buat pembelian dahulu atau hubungi Customer Servis CUCKOO.

CUCKOO menawarkan perkhidmatan relocation secara percuma setahun sekali sepanjang tempoh bayaran rental atau tempoh free NCSC bagi pembelian cash. Untuk pindah rumah atau relocation, pihak CUCKOO akan datang ke rumah anda untuk mencabut mesen dan anda perlu bawa mesen tersebut ke lokasi baru. Sesudah sampai ke lokasi baru, pihak CUCKOO akan pasang semula secara percuma.

Sepanjang saya mengadi agen sejak 2018, apabila pihak pelanggan saya hendak pindah rumah saya akan meminta maklumat alamat baru dan tarikh hendak cabut dan pasang semula penapis air atau penapis udara CUCKOO. Selepas itu saya akan menghantar report kepada CUCKOO dan pihak CUCKOO akan hubungi pelanggan tersebut.

Anda dinasihatkan untuk hubungi agen anda atau CUCKOO customer service 3 hari atau seminggu awal sebelum nak pihak CUCKOO datang cabut penapis air anda.

Bagaimana pula jika nak pindah penapis udara CUCKOO? kadang kala ada pelanggan yang terus bawa ke lokasi baru tanpa maklumkan kepada pihak CUCKOO. Ini akan menyebabkan masalah apabila pilak CUCKOO hendak servis penapis udara anda kerana setiap 4 bulan CUCKOO akan assign technician untuk servis penapis udara berdasarkan lokasi anda. Jadi anda dinasihatkan untuk maklumkan kepada agen anda atau CUCKOO Customer Service sekiranya berpindah ke lokasi baru bagi penapis udara anda.

Saya mempunyai pengalaman dimana pelanggan dari semenanjung perlu pindah tugas ke sabah, pelanggan tersebut risau untuk bawa mesen penapis air beliau melalui pesawat kerana kos dan juga takut mesen tersebut mengalami kerosakan semasa pos melalui pesawat. Solusi terakhir adalah pelanggan itu membuat product ownership transfer kepada sedara beliau yang berminat untuk menyambung bayar dan gunakan penapis air CUCKOO tersebut.

Jika anda ada pertanyaan lebih lanjut saya sedia mambantu anda, wasap je saya.
0192912403
Hafeez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *